2019 Ulver

true black/acoustic/trip-hop/avant-garde, Norway
Я вже весь день думаю, коли вже якийсь двіж навколо альбому почнеться, а то останні пару тижнів форум мертвіший Стенлі Кубріка.

депе шмот гойворіте? слухануть шоле? последній шо я слишал - ето Shadows of the Sun:thinking:

Заебись такой Депеш :up:

Кстати, именно что Shadows of the Sun напомнило своей, не знаю, душевностью и собранностью (в плане того чуваки четко знали чего хотят добиться на альбоме, не ударяясь во всякие музыкальные выверты). Шэдовс вон тоже вышел после навороченного Blood Inside и был попроще предыдущего.

В вк уже вовсю шутят, что это второй альбом ДМ за год, причем лучше первого. Шутки-шутками, но мне действительно понравилось больше ДМ, хотя альбом тех тоже неплох.

Мы один раз пошутили, выложив релиз, а кто-то подхватил :lol:

так реально депеши, нахуя такое :dontknow:
для меня однозначно-альбом мимо.

Bongzilla, Дык Гарм не останавливался же никогда на одном жанре. Даже в пору блэк-метальную, когда они сначала фолк-блэк делали, а потом в ро блэк-метал перекатились (с промежуточным фолк-релизом).

За это и любят Ulver. Вон, многие ругают их работы на вроде Messe.

Все ж думаю, що називати новий альбом лише калькою з ДМ, — неприпустиме спрощення. Якихось прямих запозичень тут немає, просто стилістика близька. Сподобалися, до речі, також синтвейв-моменти в кількох треках.

Дык Гарм не останавливался же никогда на одном жанре. Даже в пору блэк-метальную, когда они сначала фолк-блэк делали, а потом в ро блэк-метал перекатились (с промежуточным фолк-релизом).
І саме забавне, що саме цими релізами гурт і здобув культового статусу. А подальші експерименти вже слухалися більше з цікавістю та по інерції, хоча, треба визнати, траплялись дуже годні, але з цим відверто прогадали. ІМХО

Almagest, не погоджусь. У "Perdition City", приміром, наразі не менш культовий статус, ніж у трилогії "Bergtatt - Kveldssanger - Nattens madrigal". І часто групу асоціюють в першу чергу саме з електронною музикою.

Almagest, Кстати, тоже не согласен. Бракосочетание Рая и Ада тем же металхедам нравится не меньше, нежели трилогия оригинальная.

Да и остальные релизы смогли вокруг себя сплотить достаточно мощную фан-базу.

асоціюють в першу чергу саме з електронною музикою
якщо зважити, що електроніку вони лабають ще з кінця 90-их, то звісно асоціації правильні.

чим саме не сподобався новий альбом?
своєю полскістю. Так склалось, що Ульвер серед поціновувачів сприймається більш як гурт-експериментатор, новатор, піонер, а в даному випадку новаторством і не пахне, як на мене. Для Рюгга, можливо, цей реліз став свого роду експериментальним, адже подібного ВІН принаймні не писав до цього, але насправді це відносно шаблонний, на мою обмежену приземлену металхедську думку, невиразний реліз, на аналог якого можна наштовхнутись в дискографії тих Депешів.

Добавлено в 18:10 / Предыдущее сообщение было написано в 17:03

Доповню: коли вони в 97-му їбанули Мадрігал, то їбанули так, що по сирості і трушності його досі по суті ніхто не переплюнув (Іл'ярн хіба), а про запис альбому легенди ходили. Тут же зовсім інші [STRIKE]чужі [/STRIKE]культура, менталітет і емоції

Не зовсім зрозуміло, що мається на увазі під плоскістю. Можливо слово "простота" тут би більше підійшло. Однак просту музику вони й раніше грали, але якщо не брати до уваги збірник каверів на старий психоделічний рок/поп, то настільки пісенного матеріалу в них до цього і не було. А враховуючи той факт, що Гарм — досить сильний вокаліст, вважаю, що випуск такого альбому хід абсолютно виправданий.

Повернусь до аналогій з ДМ. Очевидно, що це перша асоціація, яка спадає на думку, але при більш детальному ознайомленні стає зрозуміло, що тут присутній цілий букет інших впливів. Згаданий мною синтвейв (кінцівка "So Falls the World" або вся "Transverberation"), нова романтика британців-вісімдесятників по типу Talk Talk або Duran Duran ("1969", поки улюблена пісня на альбомі, момент "Helter Skelter" просто до мурашок), Coil періоду музики для темряви ("Coming Home", джерело натхнення для групи зовсім не нове, до речі, такий собі місток до більш ранніх електронних записів). І все це подано органічно і некальковано. Стовідсотково впізнавані вовки.

Доповню: коли вони в 97-му їбанули Мадрігал, то їбанули так, що по сирості і трушності його досі по суті ніхто не переплюнув (Іл'ярн хіба), а про запис альбому легенди ходили.
З цим не сперечаюся. Бм-період у них прекрасний. "Nattens madrigal" — один з улюблених релізів в блек-металі. Але і в значній частині пост-бм записів вони почували себе дуже впевнено. Штуки по типу "A Quick Fix of Melancholy" так і взагалі не мають якихось музичних аналогів. Відверто слабкий стилістичний період у них, як по мені, лише один. Це загравання з "неокласикою" на пізніх альбомах.

До того Ulver особо не слушал, но новый альбом понравился: звучит триумфально. Вот такими должны были быть последние альбомы Depeche Mode и Kiss the Anus of a Black Cat!

Да, альбом очень даже хорош.

С учетом что пять лет они хуету плодили достойно, но как поп-альбом слабо. Старые были как откровения, а тут всего лишь лучше депешмод.

После сборника каверов нихуя занятного, стабильность уровня Уолк

wonderawful, Добротный релиз Sunn (Eternal Return в одиночку вытаскивает релиз), не говоря о хорошем MeMesse I.X-VI.X. ATGCLVLSSCAP тоже достойный релиз, особенно учитывая, что делался на коленке, на основе лайвовых импровизаций.

Релиз-саундтрек, который в декабре был, вполне себе на уровне тех релизов-саундтреков, которые они делали в 2003 году.

Имел возможность послушать альбом на Roadburn, где они исполняли его целиком.
Не знаю, как там на записи, но вживую очень и очень хорошая музыка. Дипи Шмот не замечен.

Господи, до чего же крутой альбом. :pray: Мне уже даже кажется, что он займёт первое место в моём топе вместо Xiu Xiu...

a266812356ed.jpg

Ulver — Sic Transit Gloria Mundi EP, EP 2017
Genre: Electronic / Synthpop
Tracklist:
01. Echo Chamber (Room of Tears) 04:24
02. Bring Out Your Dead 04:56
03. The Power of Love 05:38
[HIDE]Cкачать[/HIDE]​

Я себе мозг сломал, пока понял что третий трек - это кавер и пока отыскал его. Это прикол такой, не указывать, что кавер - это кавер?

https://www.youtube.com/watch?v=iPWuLSzDWnI

Kremenchu, Они единожды по-моему указывали это. Я сразу выкупил, ждал вчера, пока кто отпишется, чтобы поделится.

Trickster, к моему стыду, я сабж послушал только вчера и за пресс релизами не следил вообще. На самом деле, не ожидал в дистортеде наткнуться на лучший на свете синтипоп :in_love:

Kremenchu, :agree:

Кстати, хочу отметить, что данный кавер, лично для меня, встает в один ряд с кавером на Black Sabbath'овский "Solitude"

Back